Speciaal Onderwijs

De voorstellingen van plan d- bevatten een thema of verhaal dat geworteld is in de maatschappij en dat dicht bij de mens staat.

Altijd gebracht met een gezonde dosis humor. Het zijn verhalende stukken die gebruik maken van elementen uit theater en mime.

Het gebruik van live muziek, het inventieve gebruik van de ruimte en het ‘spelen met spullen’ zijn terugkerende elementen bij plan d-.

De stijl en manier van danstheater maken, sluit goed aan bij de belevingswereld van kinderen/jongeren met een beperking, die geboeid raken door de dansfrases die deel zijn van een verhaal dat hún verhaal zou kunnen zijn.
Zij worden aangesproken op hun creativiteit en eigen krachten. Meedoen, maatwerk en verbinden met de maatschappij staat door deze werkwijze voorop.

Aanbod voor scholen

Plan d- presenteert Raak me en Buurmans Keuzekeuken. Een danstheater voorstelling geschikt voor het regulier basisonderwijs en SO / SBO / VSO.

Raak me

Ja, ja, nee, misschien?

In Raak me gaan vier verschillende dansers op een speelse manier op zoek naar hun grenzen. Ze maken een reis naar het onbekende, waar gevoelens van verliefdheid net zo wispelturig kunnen zijn als het weer en waar een lichte aanraking in mum van tijd een onoplosbare knoop kan veroorzaken.

Hoe doen we dat eigenlijk: iemand aanraken? Hoe kom ik erachter of de ander wel of niet gediend is van mijn toenadering? Aanraking wordt al snel spelen met vuur, maar waar hangt de brandblusser? Waar ligt je eigen grens? Wanneer komt schaamte om de hoek kijken? Is er een “normaal”?

Maatwerk

Raak me is een Maatwerk project van plan d-. De voorstelling is opgebouwd uit modules. Voor elke school wordt maatwerk geleverd en de voorstelling aangepast aan de doelgroep. Voorafgaand aan de voorstelling biedt plan d- de mogelijkheid tot een educatief programma met workshops. Dit zorgt voor een betere aansluiting op de voorstelling.

Week van de Lentekriebels

De voorstelling is nu te boeken. Jaarlijks maakt plan d- een nieuwe voorstelling die in het teken staat van de Week van de Lentekriebels. De voorstelling kan binnen in een aula of gymzaal gespeeld worden of buiten op het schoolplein.

 

Buurmans Keuzekeuken online

Een wervelende spicy kook-dans- keuze-show over de ultiem lekkerste gerechten uit de wereldkeuken geserveerd op het Digibord. 

Plan d- gaat in Buurmans Keuzekeuken op zoek naar de keuken en de eetgewoonten van de buren. Twee dansers ontdekken de ultiem lekkerste recepten van de wereld. In een smakelijke ontdekkingstocht vinden ze een scala aan gerechten en gebruiken die iets vertellen over de bewoners en het land van herkomst. In deze keuken vieren wij de wereldkeuken vrede door samen te eten en te leren van elkaars gebruiken en gekkigheden.

Game developer 

Plan d- maakt Buurmans Keuzekeuken in samenwerking met de game developers van Blewscreen. Het is een interactieve en educatieve voorstelling voor op het Digibord of de computer, waarbij de leerlingen zelf het verloop van de danstheater voorstelling kunnen bepalen.

Hapklare brokken 

De voorstelling bestaat uit 9 losse filmpjes van elk rond de 6 minuten. In elk filmpje is een ‘keuze’ moment verwerkt, waarbij de leerlingen kunnen kiezen hoe de scène verder gaat. Ook is in de filmpjes een ‘educatief’ moment verwerkt, dat de leerkracht een aanknoping geeft om een gesprek of vraag te starten in de klas.

Hoe het werkt 

Bij boeking ontvangt u een link waar u makkelijk mee kunt inloggen op het Digibord of de computer. En wij zijn natuurlijk zeer geïnteresseerd in jullie eigen favoriete recepten. Laat een bericht achter op ons prikbord!

Buurmans Keuzekeuken is geschikt voor het regulier basisonderwijs, SBO / SO / VSO scholen. Buurmans Keuzekeuken bevat zowel gesproken als geschreven tekst.

 

Neem voor meer informatie of boekingen contact op met:
Wendy Grin educatie@plan-d.nl
M: 0646879190