Denks maatwerk

Dans en cultuur op school > Denks Maatwerk 

Denks Maatwerk is een vernieuwend interactief cultureel aanbod dat aansluit op de kerndoelen en werkthema’s Kunstzinnige oriëntatie en Oriëntatie op jezelf en de wereld. Maatwerk staat voor aanpassing en integratie aan het rooster en de lessen, bijvoorbeeld aangepast aan de gymles of andere klassikale lessen. Maatwerk kan geïntegreerd worden in een bestaand lesprogramma, maar kan ook als losse module worden gevolgd. Denks Maatwerk bestaat uit een getrainde groep kunstenaars, samengesteld uit dansers, musici en beeldend kunstenaars. Zij brengen cultuur op school en verzorgen een complete voorstelling die in samenspraak met de scholen wordt bedacht. Kunstenaars zien de wereld met andere ogen en hebben andere vaardigheden die het onderwijs kunnen aanvullen en versterken. 

Een voorbeeld van maatwerk
Een van de eerste uitwerkingen van Denks Maatwerk is Buurman onderste Boven. Met input van een cultuurmakelaar van een middelgrote gemeente in Nederland is dit aanbod tot stand gekomen. Na een gezamenlijke brainstorm kwam plan -d vervolgens met Buurman onderste Boven.
Buurman onderste Boven is een speelse uitnodiging voor de creativiteit om grote en kleine problemen om te draaien, onderste boven te bekijken en zo op te lossen. Een voorstelling met veel dans, slapstick, live muziek, liedjes en hulp van de kinderen. 

Denks Maatwerk & Speciaal onderwijs

Voor Denks Maatwerk op Speciaal onderwijs scholen, passen wij ons Maatwerk aanbod graag aan. Dit doen wij door samen met de docenten te kijken naar een passend programma voor de leerlingen.

Een voorbeeld van Maatwerk in het SO/VSO

In het kader van de landelijke week van de lentekriebels hebben wij een voorstelling gemaakt voor SO/SBO/VSO scholen. Deze is per direct te boeken.

Neem voor meer informatie of boekingen contact op met
Wendy Grin educatie@plan-d.nl
M: 0646879190