Contact

plan d – 
Postadres:
Campanulastraat 35
1032 XR Amsterdam
Nederland
T: +31 (0) 6-44 76 20 25

Impresariaat NL en Belgie
Frontaal Theaterbureau
Mirjam Nebbeling
mirjam@frontaal.com
T: +31 (0) 20 69 29 603

Boekingen overige landen
Britt Arp
britt@plan-d.nl
T: +31 (0)6- 22 43 66 60

 

Over plan d-

Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn stichting plan d- professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen. Verhalen van mensen en bijzondere ruimtes inspireren hem tot het maken van voorstellingen die herkenbaar worden doordat ze de absurditeit van de hedendaagse mens en de situaties waarin deze verzeild raakt, blootleggen.

Objecten en de omgeving waarin Denk zijn personages plaatst, spelen hierbij een cruciale rol. Plan d- biedt letterlijk en figuurlijk een ruimte waarin men vrij is zijn of haar eigen persoonlijke verhaal te maken. Hiermee wil Denk de toeschouwers toegang verschaffen tot de tussenruimtes van het bestaan en wil hij ervoor zorgen dat ze die gebieden gaan verkennen waar ze doorgaans niet zo snel terecht zouden komen. Zo hoopt hij hen op een andere manier te laten kijken naar de wereld waarin wij leven. En hen tevens een handvat aan te reiken om de moeilijke aspecten van het moderne bestaan te kunnen relativeren.

Daarom benadert Andreas Denk de tragiek van zijn personages altijd met de nodige (absurde) humor. Op die manier weet hij zijn publiek te vermaken, maar zeker ook te raken. Plan d- maakt aansprekend danstheater voor een breed publiek: kinderen, jongeren en volwassen.

Andreas Denk was twaalf jaar lang een van de artistieke leiders van het Hans Hof Ensemble en produceert sinds 2008 voorstellingen met zijn eigen stichting. Plan d-  is een kleine, krachtige, flexibele en slagvaardige organisatie, die ook internationaal samenwerkt met verschillende theaters en productiehuizen binnen Europa.

Denk werkte voor SchauBurg München, Staatstheater Braunschweig, maakte een coproductie met Szene Bunte Wähne en stond op het Schäxpir festival.