Educatie

Educatie Plan d-

“Kinderen moeten opgroeien in vrede-liefde en veiligheid. De thema’s van plan d- zijn altijd dichtbij de mens. Hierbij volgt plan d- de maatschappelijke ontwikkelingen op de voet.”
– Andreas Denk, artistiek leider plan d-

Educatie is voor plan d- een belangrijk onderdeel rondom de voorstellingen. Plan d- werkt al jaren met thema’s die zeer goed aansluiten bij lesprogramma’s van scholen. Plan d- wil niet alleen de kinderen die met ouders en/of begeleiders naar het theater komen bedienen, maar juist ook de kinderen bereiken voor wie het minder vanzelfsprekend is een voorstelling te bezoeken. Deze kinderen kunnen via scholen uitstekend bereikt worden. Wij geloven dat kinderen moeten bewegen, bewegen is leuk en laat je de wereld op een andere wijze beleven dan gebruikelijk is. Dans bevordert een andere manier van leren. Wij proberen met onze aanpak de dans spannend en toegankelijk te maken voor kinderen en hun leraren. Dit doen wij aan de hand van onze basis thema’s voor educatie: moedig zijn, duurzaamheid, opkomen voor jezelf/ zelfredzaamheid, vrienden maken, samenwerken en actualiteit.

Bij elke voorstelling biedt plan d- een lesbrief om kinderen te prikkelen en te leren over thema’s uit onze voorstellingen. Onze opdrachten zijn ook geschikt voor de leraren die minder dansvaardig zijn. Naast onze lesbrief kunnen er ook dansworkshops geboekt worden.

Voor vragen kunt u mailen naar: educatie@plan-d.nl