Klas op stelten

De Klas op stelten, een interactief en ludiek cultuuraanbod voor in de klas. 

Plan d- zet de klas op stelten!

Is er een docent ziek en geen vervanging te vinden? Krap in personeel? Zoek je als school een ludiek dag arrangement? Bel het plan d- noodnummer en die dag zet plan d- de klas op stelten met een dag vullend danstheater programma dat wordt afgesloten met een voorstelling in de klas. 

Gegeven door een gediplomeerd docent die een ruime ervaring heeft met het lesgeven op basisscholen aan verschillende leeftijdsgroepen.

De docent volgt de dagindeling van de betreffende klas wat betreft de pauzes, gymles, etc.

Leerdoelen: fantasie prikkelen, samenwerken, iedereen heeft zijn eigen talent, het zelfvertrouwen en het vertrouwen in elkaar versterken, vrijheid ervaren in het uiten van jezelf in spel, zang en beweging.

Voor elk leerjaar is er een apart thema wat past bij de belevingswereld van de leerlingen. De verhalen zijn speciaal voor de Klas op stelten bedacht.

De Klas op stelten is in te huren voor 1 of meerdere dagen.

Bedoeld voor basisscholen in Amsterdam of omstreken.

 

Hoe ziet de dag eruit?

Docent d- ontvangt ’s morgens de klas met de mededeling dat helaas de juf/ meester ziek is. Vandaag staat docent d- voor de klas. De dag lijkt normaal te beginnen, maar al snel komen er rare voorwerpen uit de aktetas van docent d-. Wat is hier aan de hand? Plan d- zet de klas op stelten!
De leerlingen zullen op deze bijzondere dag van alles leren over een danstheater voorstelling maken. Wie heeft welke talenten en wat komt er allemaal kijken bij een voorstelling maken? Het scenario, de muziek, het lichtplan, de bewegingen, het decor, het kostuum en wat wordt het einde? Met de vreemde voorwerpen in de aktetas en spullen die te vinden zijn in de klas wordt de voorstelling ontwikkeld. Aan het einde van de dag wordt het eindresultaat gefilmd of gepresenteerd en de klas wordt weer netjes opgeruimd.

Neem voor meer informatie of boekingen contact op met:

Wendy Grin educatie@plan-d.nl

M: 0646879190