Glas

Een multidisciplinaire solodansvoorstelling voor volwassenen

GLAS gaat over de breekbaarheid van het bestaan. Over niet kunnen voldoen aan de verwachtingen en de eisen die de samenleving aan mensen oplegt. Over diegenen die zich verworpen voelen door hun omgeving, omdat ze anders zijn of een fout hebben begaan. Hoe blijf je overeind in een wereld waarin je niet in het perfecte plaatje past van een succesvol en geslaagd mens?

We zien een man in de gevangenis, het stramien waarin hij zit, het dagritme dat steeds weer hetzelfde is: een strak bepaalde opeenvolging van taken en opdrachten met daartussen het eindeloze, lege wachten. Andreas Denk bevindt zich in deze omgeving letterlijk en figuurlijk op glad ijs, door zich al dansend een weg te banen tussen de glasscherven door en over het bevroren water heen. Dat levert pakkende beelden op en verrassende bewegingen, die zowel hilarisch als aangrijpend zijn.

Denk laat zien dat glas een metafoor is voor de mogelijkheden en valkuilen van het menselijk bestaan. Hij toont ons dat de worsteling met de elementen van het leven er een is van alle tijden en stelt ons de vraag of een mens in wezen goed of slecht is.

Credits

Idee en concept Andreas Denk
Regie Dirk Groeneveld
Dans Andreas Denk
Dramaturgisch advies Klaus J├╝rgens
Lichtontwerp Pink Steenvoorden
Muziek Wiebe Gotink

Andere voorstellingen