PREMIÈRE: plan d- / andreas denk presenteert Glas! Een dans door het hoofd van een misdadiger

plan d- / andreas denk gaat op 5 oktober 2012 om 20:30 in de Melkweg te Amsterdam in première met de solodansvoorstelling Glas.

Andreas Denk maakt sinds zijn succesvolle solo Sophie (2002) eindelijk weer een voorstelling voor volwassenen. Glas is een multidisciplinaire solodansvoorstelling, waarin de kijker wordt meegenomen in de wereld van een misdadiger.

In het stramien van eenzame opsluiting volgen we een doodgewone man, die danst in een ijspaleis van gebroken glas. Een man met misschien wel een gruwelijk verleden en toch weet hij ons te verleiden, zelfs te ontroeren. Wat zegt dat over ons? Schuilt het slechte ook in onszelf? En wat bezielt een mens om over te gaan tot een afschuwelijke daad?
Denk stelt een aantal actuele dilemma’s centraal in Glas. Zijn mensen als Robert M. en Anders Breivik alleen maar monsters, of kunnen ze daarnaast ook onze vriend zijn? Is opsluiting een straf of een bevrijding? Denk balanceert op deze spannende grens en confronteert ons met vragen over de menselijke natuur.

Over plan d- / andreas denk
Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn Stichting plan d- / andreas denk professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen. Hij vertelt verhalen over mensen die verzeild raken in onhandige situaties waaruit ze zich proberen te redden. Dat levert grappige en ontroerende momenten op, waar zowel kinderen als volwassenen zichzelf in kunnen herkennen.

De objecten en de omgeving waarin Denk zijn personages plaatst, spelen een cruciale rol. Denk gaat hindernissen niet uit de weg, hij creëert ze juist en komt op die manier tot een bijzondere danstaal. Op die manier weet hij zijn publiek te vermaken, maar zeker ook te raken.

Première Glas:
Datum: Vrijdag 5 oktober 2012, 20:30 uur
Locatie: Melkweg Amsterdam
Kaartjes: € 12,50 / € 10 [korting] / € 7,50 [studenten]

Verdere speeldata Glas: 4 oktober 20:30 uur (Try Out), Melkweg Amsterdam;  6 oktober 20:30 uur, Melkweg Amsterdam; 1 december 21:30 uur, De Gouvernestraat Rotterdam; 21 december 20:30 uur, Het Ostadetheater Amsterdam; 22 december 20:30 uur, Het Ostadetheater Amsterdam

Colofon Glas: Idee en concept: Andreas Denk; Regie: Dirk Groeneveld; Dans: Andreas Denk; Muziek: Wiebe Gotink; Lichtontwerp: Pink Steenvoorden; Techniek: Marco van der Velde; Verkoop: Theaterbureau Frontaal

Trailer & meer informatie: www.plan-d.nl  www.facebook.com/PlanDAndreasDenk