plan d- / andreas denk en JongDanst!

Na een succesvolle eerste editie van het dansevent in maart en april 2011 nemen ook tijdens de huidige editie jonge dansbezoekers de theaters tijdens JongDanst! over. Deze keer reizen hiervoor niet vier, maar zeven jeugddansgezelschappen naar veertien Nederlandse schouwburgen.

Frontaal Theaterbureau
Toen Frontaal Theaterbureau in 2010 het idee opvatte voor het concept JongDanst wist nog niemand in welk zwaar weer het jeugdtheater en met name de jeugddans terecht zou komen. Het doel was en is om dans voor een jong publiek een boost te geven. Schouwburgen ervan te overtuigen dat programmeren voor een jong publiek noodzaak is met een blik naar de toekomst.

JongDanst!
brengt een dag vol dans voor alle leeftijden. Er kan niet alleen naar dans van hoog niveau gekeken worden, er kan ook dans beleefd worden. De professionals die het jonge publiek zo even nog op het podium zag, geven op een later tijdstip een workshop. JongDanst is dus niet alleen maar consumeren. JongDanst wil activeren!
Deelnemende dansgezelschappen
Aan JongDanst! 2012 doen naast plan d- / andreas denk met Sante Sangre en Buurman op Vakantie nog zes andere jeugddansgezelschappen mee: Don’t Hit Mama met Clubevent Battleground; Danstheater AYA met IDeals; MEEKERS met Fly Away; De KISS moves met Carmina Burana; David Middendorp met Tafelen en Dansmakers Amsterdam met Valse Noten.

Grootse Finale Krakeling
Dansevent JongDanst! 2012 beleeft komende week het grootse finale in De Krakeling in Amsterdam. Van donderdag 10 t/m zondag 13 mei wordt het jong publiek getracteerd op een afwisselend en avontuurlijk programma met o.a.: Erik Kaiel, Meekers, Fabuleus (be), The Ultimate Battle en plan d- / andreas denk met Buurman op Vakantie op 13 mei om 14:30 in De Krakeling!