Dansers gezocht

Plan d- zoekt voor haar nieuwe voorstelling Floris (6+) een mannelijke en een vrouwelijke danser met een sterke techniek, muzikaliteit en een goede zangstem. Bij voorkeur beheersing van een muziekinstrument. Affiniteit met kinder- en jeugddans is een pré.

Dans- en muziektheater spektakel over zingende ridders, dansende jonkvrouwen en dappere minstrelen.

Floris neemt je mee naar de Middeleeuwen, naar een wereld van forten en kastelen. Om daarna via de Renaissance en de Barok weer in het heden te belanden.

De voorstelling is geïnspireerd op de figuur en tijdgeest van Floris V, de graaf van Holland, die door zijn volk werd vereerd als een echte held. De televisieserie Floris staat veel (groot)ouders nog vers in het geheugen, en wist eind jaren zestig vele kinderen aan de buis gekluisterd te houden.

In een prachtige setting komen verschillende disciplines samen: dans, muziek, theater en goochelkunst. Een verrassende reis door de geschiedenis, waarin stereotypen als de dappere ridder op zijn witte paard en de smachtende jonkvrouw in de kerktoren worden verheerlijkt, maar ook hilarisch onderuit worden gehaald.

FLORIS is een voorstelling over moed en heldendom, over je eigen kracht vinden en je dromen waarmaken. De hedendaagse compositie, geïnspireerd op Middeleeuwen tot Barok, wordt geschreven door componist David Dramm.

Floris gaat op 24 februari 2019 in première.

De voor repetities vinden plaats in september & oktober (een aantal dagen) en volledige repetities vinden plaats in november 2018, december 2018 & januari 2019 (volledige beschikbaarheid gevraagd).

Voor de voorstelling Floris zijn wij opzoek naar:

 

Profiel vrouw

  • Professionele danser met een HBO opleiding of relevante ervaring
  • Vocaal goed onderlegd (meerstemmig, in koor kunnen zingen, stemvast, partituur kunnen lezen)
  • Affiniteit met kinder- en jeugddans.

 

Profiel man

  • Professionele danser met een HBO opleiding of relevante ervaring
  • Affiniteit met kinder- en jeugddans.

 

Over plan d-

Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn plan d- professioneel en aansprekend danstheater voor een breed publiek: kinderen, jongeren en volwassen.

Verhalen van mensen en bijzondere ruimtes en objecten inspireren hem tot het maken van voorstellingen die herkenbaar worden doordat ze de absurditeit van de hedendaagse mens en de situaties waarin deze verzeild raakt, blootleggen.

Zo hoopt hij hen op een andere manier te laten kijken naar de wereld waarin wij leven. En hen tevens een handvat aan te reiken om de moeilijke aspecten van het moderne bestaan te kunnen relativeren. Daarom benadert Andreas Denk de tragiek van zijn personages altijd met de nodige (absurde) humor. Op die manier weet hij zijn publiek te vermaken, maar zeker ook te raken.

 

Word je hier enthousiast van? Stuur dan uiterlijk woensdag 7 februari je  motivatie & cv naar lou-lou@plan-d.nl.

 

De auditie vindt plaats in het tweede weekend van februari 2018.