‘Als het anders loopt’ 4x genomineerd!

Als het anders loopt 9+
Muziektheater vol beeldende poëzie en dans

Een coproductie met Plan d- en Club Guy and Roni


Genomineerd voor de Gouden Krekel

Als het anders loopt is genomineerd voor de Gouden Krekel voor “meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie”!

De VSCD-jury over ‘Als het anders loopt’

“Esthetiek in schril contrast met de lelijke werkelijkheid van doorgeslagen bureaucratie en wantrouwen, die de overheid tot een monster maken dat het individu vermaalt. Voor alle personages in deze voorstelling krijg je een diep respect en de makers/spelers raken je zeer.”

Genomineerd voor twee Jonge Zwanen

Als het anders loopt is genomineerd voor twee Jonge Zwanen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) 2023. De eerste nominatie is voor “meest indrukwekkende jeugddansproductie 2023” en de tweede nominatie is voor danseres Laura Feliu Casas voor “meest indrukwekkende jeugddansprestatie 2023”.

De VSCD-jury over ‘Als het anders loopt’

“Als het anders loopt voert kijkers van uiteenlopende leeftijden mee in het doolhof van de zorgbureaucratie. Met een (ver)wonderlijke mengeling van dans, tekst, slapstick, muziek, vormgeving en beeldend theater maken de makers de in de overgereguleerde zorg onzichtbaar geworden mens weer zichtbaar. De samenwerkende gezelschappen Het Houten Huis, Plan d- en Club Guy and Roni hebben een opmerkelijk inclusieve verzameling performers bijeengebracht. In een uitzonderlijk staaltje multidisciplinaire samenwerking – waarbij decor én performers steeds in beweging blijven – slagen ze er in om een prangend
maatschappelijk probleem te vertalen naar een enerverende en ontroerende theatrale vorm.”

De VSCD-jury over ‘Laura Feliu Casas’

“Het personage dat Laura Feliu Casas speelt en danst in de sociaal bewogen voorstelling over een falend zorgsysteem, Als het anders loopt, is terminaal ziek. Terwijl artsen en familie over haar hoofd haar ziekte bespreken verliezen ze het zicht op de mens achter de patiënt. De flexibele motoriek en zwijgende tragiek van Feliu Casa maken indruk: met vloeiende bewegingen stroomt zij in en uit het ziekbed. In een hartverscheurend mooi duet met een infuuspaal geeft de danseres een laatste keer vorm aan dromen en verlangens die nooit meer vervuld zullen worden.”

Genomineerd voor de Podiumkids Publieksprijs

Als het anders loopt is genomineerd voor de Podiumkids Publieksprijs!