Raak me

Ja, ja, nee, misschien?

Aanbod voor scholen

Plan d- presenteert Raak me. Een danstheater voorstelling geschikt voor het regulier basisonderwijs en SO / SBO / VSO. Humor, mime, theater en livemuziek zijn vaste elementen bij de voorstellingen van plan d-. De stijl en manier van danstheater maken, sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen/jongeren met een beperking. Meedoen, ervaren, beleven en verbinden met de maatschappij staat in deze werkwijze voorop. 

Ja, ja, nee, misschien? 

In Raak me gaan vier verschillende dansers op een speelse manier op zoek naar hun grenzen. Ze maken een reis naar het onbekende, waar gevoelens van verliefdheid net zo wispelturig kunnen zijn als het weer en waar een lichte aanraking in mum van tijd een onoplosbare knoop kan veroorzaken. 

Hoe doen we dat eigenlijk: iemand aanraken? Hoe kom ik erachter of de ander wel of niet gediend is van mijn toenadering? Aanraking wordt al snel spelen met vuur, maar waar hangt de brandblusser? Waar ligt je eigen grens? Wanneer komt schaamte om de hoek kijken? Is er een “normaal”? 

Maatwerk 

Raak me is een Maatwerk project van plan d-. De voorstelling is opgebouwd uit modules. Voor elke school wordt maatwerk geleverd en de voorstelling aangepast aan de doelgroep. Voorafgaand aan de voorstelling biedt plan d- de mogelijkheid tot een educatief programma met workshops. Dit zorgt voor een betere aansluiting op de voorstelling. 

Week van de Lentekriebels – Nu te boeken!

Jaarlijks maakt plan d- een nieuwe voorstelling die in het teken staat van de Week van de Lentekriebels. (Dit jaar van 21 t/m 25 maart.) De voorstelling kan binnen in een aula of gymzaal gespeeld worden of buiten op het schoolplein. 

“De leerkrachten waren enthousiast over de voorstelling. Passend voor de leerlingen, fijn dat er weinig tekst in zat. Niet alle leerlingen kregen alles mee maar dat is helemaal niet erg, iedereen neemt mee wat hij/zij oppikt. Sowieso is het kijken naar een voorstelling al een hele ervaring. Bij de oudere groepen veroorzaakte sommige scènes flink wat ongemak; voer om over te praten na afloop in de les…

Wij vonden het een heel positieve ervaring.”

(Heldring Scholengemeenschap).

Speel­lijst

February

 • 14
  SchoolvoorstellingAmsterdam11.00VSO de Heldring
 • 14
  Amsterdam13.00VSO de Heldring

Reeds geweest:

 • 14.04.21
  AmsterdamVSO de Heldring
 • 14.04.21
  AmsterdamVSO de Heldring
 • 16.03.21
  GroesbeekSBO Carolus
 • 16.03.21
  GroesbeekSBO Carolus
 • 16.03.21
  GroesbeekSBO Carolus
 • 15.03.21
  GroesbeekSBO Carolus
 • 15.03.21
  GroesbeekSBO Carolus

Andere voorstellingen