Andreas Denk speelt in Bloedwoede 2

Over de onbreekbare relatie tussen mannen met een traumatische oorlogservaring!

Na het succes van de moderne dansvoorstelling Bloedwoede tien jaar geleden zal op zaterdag 24 maart de première van Bloedwoede II plaats vinden in het Grand Theatre in Groningen. Net als in 2001 zijn Ton Lutgerink en Hans Dagelet de initiatiefnemers. De voorstelling wordt ditmaal gedanst en gespeeld door Andreas Denk, Mischa van Leeuwen (Scapino Ballet) en Joop van Brakel die tevens de muziek verzorgt.

Bekijk hier de trailer.

In Bloedwoede I onderzochten Ton Lutgerink en Hans Dagelet het fenomeen ‘broederschap’. Bloedwoede II gaat over de onbreekbare relatie die mannen ontwikkelen door het samen delen van een traumatische oorlogservaring. We zien twee mannen die een onverwerkt verleden delen en hierdoor onlosmakelijk aan elkaar zijn verbonden. Het publiek wordt meegenomen naar plaatsen die niemand mag zien maar die uiteindelijk voor iedereen herkenbaar zijn. Hoe worden de meest vreselijke feiten vervormd om ze draagbaar te maken? Door welke rituelen zijn zij in staat te overleven? Ze dansen. Dansen, omdat hun leven ervan afhangt.

Een voorstelling van Ton Lutgerink, Hans Dagelet, Hans Timmerman, Joop van Brakel, Mischa van Leeuwen en Andreas Denk Dramaturgie en coördinatie Hans Timmerman Spel, choreografie en muziek Joop van Brakel, Andreas Denk en Mischa van Leeuwen Repetitor Liat Magnezy Fotografie Pepijn Lutgerink Productie Erma van Maris (Bureau Barel) Publiciteit Lenneke Beunk (Bureau Barel) Zakelijke leiding Arjen Barel (Bureau Barel) Bloedwoede II is een co-productie met het Grand Theatre Groningen.

Zaterdag 24 maart 2012 Première Grand Theatre Groningen
Vrijdag 30 maart 2012 Pers première Melkweg, Amsterdam
Tournee t/m 27 april 2012

Bloedwoede II wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst en NORMA fonds.