Denks maatwerk

 

Plan d- op school

Dans en cultuur op school > Denks Maatwerk

Denks Maatwerk is een vernieuwend interactief cultureel aanbod dat aansluit op de kerndoelen en werkthema’s Kunstzinnige oriëntatie en Oriëntatie op jezelf en de wereld. Maatwerk staat voor aanpassing en integratie aan het rooster en de lessen, bijvoorbeeld aangepast aan de gymles of andere klassikale lessen. Maatwerk kan geïntegreerd worden in een bestaand lesprogramma, maar kan ook als losse module worden gevolgd.

Denks Maatwerk bestaat uit een getrainde groep kunstenaars, samengesteld uit dansers, musici en beeldend kunstenaars. Zij brengen cultuur op school en verzorgen een complete voorstelling die in samenspraak met de scholen wordt bedacht. Kunstenaars zien de wereld met andere ogen en hebben andere vaardigheden die het onderwijs kunnen aanvullen en versterken.

 

Maatwerk, een vast programma > keuze uit 3:

Maatwerk 1: Kinderen doen mee.

Kijken naar een interactieve voorstelling in de sfeer van het thema. De kinderen worden uitgedaagd door middel van een quiz of aansprekende en prikkelende danscombinaties, muziek en vormgeving. Meedoen en spelenderwijs dansen en leren.

Maatwerk 2: Kinderen bedenken.
Het geven workshops en korte trainingen aan de kinderen in de klas. Er worden losse scènes, dans en muziek geoefend die later in een voorstelling op maat geïntegreerd worden. Het bouwen en bedenken van decors is mogelijk. samen maken – bedenken – dansen

Maatwerk 3: Kinderen kijken.

In gesprek met de docent wordt er een thema gekozen dat aansluit bij de leerdoelen. Het Maatwerk team maakt hierbij een passende voorstelling van 45 minuten. Leren kijken en denken over kunst en cultuur.

Denks Maatwerk | groep 3 t/m 8 | voor Primair onderwijs Scholen, programmeurs en culturele aanbieders

Een voorbeeld van Maatwerk 3

Een van de eerste uitwerkingen van Denks Maatwerk is Buurman onderste Boven. Met input van een cultuurmakelaar van een middelgrote gemeente in Nederland is dit aanbod tot stand gekomen. Na een gezamenlijke brainstorm kwam plan -d vervolgens met Buurman onderste Boven.

Buurman onderste Boven is een speelse uitnodiging voor de creativiteit om grote en kleine problemen om te draaien, onderste boven te bekijken en zo op te lossen. Een voorstelling met veel dans, slapstick, live muziek, liedjes en hulp van de kinderen.

 

Denks Maatwerk & Speciaal onderwijs

Voor Denks Maatwerk op Speciaal onderwijs scholen, passen wij ons Maatwerk aanbod graag aan. Dit doen wij door samen met de docenten te kijken naar een passend programma voor de leerlingen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor je school of theater?

Bekijk onze voorstellingen, Doe-activiteiten en educatieprogramma’s > www.plan-d.nl/educatie

Direct contact > info@plan-d.nl / educatie@plan-d.nl

+31 (0) 6 44 76 20 25